децембар 13, 2017, 04:05:43 поподнеПоследњи члан: Walapanut

Аутор Тема: Бањалука - помоћ Косову  (Прочитано 568 пута)

kosovac

  • Administrator
  • Напредни члан
  • *****
  • Поруке: 1069
  • Срце Србије
    • Погледај профил
    • Косово и Метохија
Бањалука - помоћ Косову
« послато: октобар 09, 2007, 02:05:45 поподне »
Бањалука- прикупљање помоћи за косовске србе од 11. до 30. октобра

Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији при Епархији бањалучкој упутио је данас апел свим људима добре воље, институцијама и установама у Републици Српској /РС/ да се, сходно својим могућностима, укључе у акцију помоћи Србима са Косова у храни, хигијенским потрепштинама, школском прибору и новчаним средствима под називом "Кад би хљеба било више".

Протојереј ставрофор Јован Лазичић рекао је да ће акција трајати од 11. до 30. октобра и да је помоћ намијењена Србима који живе у енклавама на Косову као би лакше пребродили долазећу зиму.

Он је подсјетио да се други пут у овој години организује оваква акција, по благослову Његовог преосвештенства владике бањалучког Јефрема.

Прота Лазичић навео је да је у марту ове године у акцији скупљено више од 100 тона помоћи и одређена сума новчаних средстава, која је достављена српском народу у Грачаници и другим мјестима.

Предраг Адамовић је у име Одбора замолио грађане да не доносе гардеробу, наводећи да ће се помоћ прикупљати у цркви Светог великомученика цара Лазара, књижари "Ризница", предузећу "Флауерс Вујчић" и канцеларији "Србског народног покрета - Избор је наш".

Адамовић је додао да грађани из других мјеста који желе да се укључе у ову акцију могу да се обрате свом свештенику, који ће их упутити на адресе и начине достављања помоћи.

Он је за сутра са почетком у 20.00 часова најавио приказивање документарног филма "Само слободе и хљеба" у Културном центру Бански двор.

Филм говори о животу српских породица у колективним прихватним центрима, у енклавама на Косову и Метохији.

Космет је био уз РС у тешким временима, то нисмо заборавили зато је на нама ред да помогнемо! Свим добрим људима унапред ХВАЛА!
"Ко не дође на бој на Косово - од руке му ништа не родило: ни у пољу бјелица пшеница, ни у брду винова лозица!".